Stánok s občerstvením, predaj vlastných produktov

Home 2 Diskusné Fóra Diskusia o podnikaní, otázky a odpovede, porada Stánok s občerstvením, predaj vlastných produktov

Táto téma obsahuje 12 odpovedí, má 8 hlasov, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Tesi252 pred 4 rokmi.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #21799

    Sil-vik
    Účastník (Participant)

    Zdravím.

    Potrebovala by som radu, rada by som sa opýtala ako mám postupovať v prípade, že mám záujem otvoriť si stánok s občerstvením.
    Akú živnosť si mám založiť v prípade, že by som môj stánok, moje podnikanie chcela neskôr časom postupne aj zveľadovať?
    Potrebujem mať k tejto činnosti nejaké vzdelanie, prípadne skúšky?
    Mám ukončenú školu s potravinárskym zameraním, stačilo by to?
    Ak by som predávala mnou vyrobené produkty, potrebujem k tomu splňať nariadenia a postupy HACCP?
    Vdaka : )

    #26263

    imported_Pavol Varhanik
    Účastník (Participant)

    Sil-vik, na stánok s rýchlym občersvením by ste potrebovali živnosť „Poskytovanie služieb rýchleho občerstvenia v spojení s predajom na priamu konzumáciu„. To je voľná živnosť a netreba na ňu žiadne vzdelanie.

    Na výrobu vlastných potravinárskych produktov určite treba HACCP.

    #26268

    Sil-vik
    Účastník (Participant)

    Mnou vyrobený produkt je napríklad sladké, slané pečivo, vianočka, prípadne uvarená polievka?

    Naplnená bageta, sendvič, prípadne hot dog sa za mnou vyrobený produkt nepovažuje?

    Viem, pýtam sa ako šiši, chcem si byť len na istom :O

    #26277

    imported_Pavol Varhanik
    Účastník (Participant)

    Sil-vik, podľa usmernení živnostenského úradu do voľnej živnostiPoskytovanie služieb rýchleho občerstvenia v spojení s predajom na priamu konzumáciu“ patrí:

    • výroba výrobkov studenej kuchyne
    • príprava a predaj základných druhov kokteilov a miešaných nápojov
    • výroba hotových jedál a polotovarov priemyselným spôsobom (konzervovanie)
    • príprava a predaj tepelne rýchlo upravovaných mäsových výrobkov a obvyklých príloh, ako aj bezmäsitých jedál na priamu konzumáciu
    • príprava a predaj na priamu konzumáciu jedál, nápojov a polotovarov ubytovaným hosťom v ubytovacích zariadeniach s kapacitou do 10 lôžok
    • príprava a predaj na priamu konzumáciu nealkoholických a priemyselne vyrábaných mliečnych nápojov, koktailov, piva, vína a destilátov

    Výroba pečiva je remeselná živnosťVýroba pekárskych a cukrárenských výrobkov„. Treba na to byť vyučený pekár, cukrár, alebo operátor potravinárskej výroby.

    #26284

    Sil-vik
    Účastník (Participant)

    Dakujem, už mám v tom jasnejšie :)

    #28698

    KRAPATA
    Účastník (Participant)

    Dobry den,
    nechapem:“ tepelne rýchlo upravovaných mäsových výrobkov „.
    Mozete mi to prosim „po lopate“ vysvetlit?
    Dakujem

    #28703

    KRAPATA
    Účastník (Participant)

    Dobry den,
    mohli by ste mi prosim vysvetlit
    •príprava a predaj na priamu konzumáciu tepelne rýchlo upravovaných mäsových výrobkov a obvyklých príloh, ako aj bezmäsitých jedál a nápojov.
    Mozem zakupit chladene kuracie prsia a narychlo ich ugrilovat a dat na salat?
    Gyros?aby to splnalo volnu zivnost?
    Priprava polievok zo sacku je tiez este volna zivnost?Napr.gulasova,brokolicova(polotovar).
    dakujem
    Lenka

    #28770

    imported_Pavol Varhanik
    Účastník (Participant)

    Ten význam vám síce neviem bližšie vysvetliť, ale radil by som vám ísť sa na to informovať na živnostenský úrad alebo na regionálny úrad verejného zdravotníctva.

    #29380

    marika007
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, mám schválenú výrobu studenej kuchyne, ale nemám jasno v tom, či si môžem vyrábať akýkoľvek studený výrobok, nemusím nikde žiadať o povolenie o nový výrobok? Môžem vyrábať všetko, čo uznám za vhodné? Prosím, môžete mi poradiť? Ďakujem

    #29449

    lubos botlo
    Účastník (Participant)

    Dobry den chcel bi som poprosit o radu ohladom toho zesi chcem otvorit stanok s rychlim obcerstvenim s hod dogom atd lenze neviem ze cobisom mal vsetko vybavit a hlavne to ze ci budem potrebovat aj niake skolenie alebo nieco take dakujem

    #29451

    edenko
    Účastník (Participant)

    Zdravim vsetkych vo fore,
    Ja by som sa rad spytal ci mi staci mat vyucny list (kuchar) pre otvorenie stanku s vlastnorucne vyrabanymi langosmi pripadne palacinkami?
    Vopred dakujem za odpoved,
    Eduard

    #29460

    ma.rov
    Účastník (Participant)

    ..už dávnejšie sledujem toto fórum.. sú tu dobré rady a tak by som sa aj ja chcela opýtať niečo..chcem úrad v našom regióne požiadať o príspevok SZČO..chcela by som pojazdný stánok vybavený pre rýchlu prípravu mäsa(grilovanie, pečenie), prípravu šalátov, čapovanie piva, robenie kávy z kávovaru..ako mám napísať vlastne zámer aby som konečne od nich dostala tú finančnú injekciu..? Schvália mi vôbec niečo takéto? Ďakujem :)

    #29653

    Tesi252
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, rada by som poprosila o radu. Chcela by som si postavit predajnu s rychlim občerstvením (oblozene bagety, hod-dog, balena voda). Chcela by som to mat doma na dvore, hned pri ceste, teda v jednosmerke pri chodniku. Riešila by som to zahradnou drevenou chatkou. Ma niekto s tymto skusenosti? Chcela by som vediet ake povolenia potrebujem, nielen co sa tyka podnikania? Dakujem

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )

Fórum ‘Diskusia o podnikaní, otázky a odpovede, porada’ je zatvorené pre pridávanie nových tém a odpovedí.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Zatvoriť menu
Tieto webové stránky nedávno prešli na nový lepší systém. Heslá zo starého systému do nového nie je možné preniesť. Preto je potrebné, aby si používatelia, ktorí sa zaregistrovali ešte na starom systéme, vytvorili nové heslo. Ďakujeme za pochopenie.